Gedhilfe Krallığı
Gengzjots birası, Gedhilfe Krallığı'nın en çok tüketilen içkisidir. P.Ö. 152 yılında Gengzjots'ta ilk bira fabrikası açılmıştır ve günümüzde tam olarak 82 fabrika bulunmaktadır.
Çikolata likörü, çikolata gibi tatlandırılmış bir likördür. P.S. 20'li yıllarda popüler olmaya başlayan içki Gedhilfe Krallığı'ndan tüm kıtaya yayılmıştır.
Himota İmparatorluğu
Nakoi Gonta, Himota'da üretilen malt birasına verilen addır. Malt bira, standart biralar gibi üretilen ancak fermentasyon süresi kısa tutulan tatlı, düşük oranda alkol içeren bir bira türüdür.
Hera Henten, yoğurdun içine su katılarak elde edilen bir tür içecektir. Himota mutfağına ait olan en yaygın içeceklerdendir. Hera Henten yapımında, doğal nitelikli, yağlı koyun yoğurdu yeğlenir. Bir ölçü yoğurda en çok bir buçuk ölçü su karıştırılır. Daha lezzetli olması için, su yerine süt de katılabilir. Az ölçüde tuz da eklenebilir.
Dusha Krallığı
Totedasha, Dusha Krallığı'nın en yaygın alkollü kokteylidir. Beyaz şaraba şeker, alkol, su, karamel, baharat ve kokulu bitkilerin eklenmesiyle hazırlanır.
Şarap, meyvenin (genellikle üzüm) fermente edilmesiyle üretilen alkollü bir içecektir. Taze üzüm suyunun mayalanması (fermantasyon) yolu ile elde edilen, % 9 ila 15 arası alkol ihtiva eden içecektir. Başka meyveden üretilen şaraplar o meyvenin adı ile anılmaktadır.
Beyaz şarap, rengi saman sarısı, sarı-yeşil veya sarı-altın olan bir şarap türüdür. Renksiz üzüm posasının alkol fermantasyonu ile üretilmektedir.
Fødara, Dusha Krallığı'nda üretilmiş olan bir likördür. 56 çeşit bitki ve baharattan elde edilen bir karışım olan içki, hazmı kolaylaştırıcı etkisi ve mide rahatsızlıklarını gidermesi ile ün yapmıştır. Bir kokteyl içkisi olarak da kullanılmaktadır. %35 alkol oranına ve koyu kahverengi bir renge sahiptir.
Bitkiler ve baharatlar 2-3 gün boyunca suda ıslatılır. Daha sonra bu karışım süzülür ve 1 yıla yakın bir süre meşe fıçılarda bekletilir. Sürenin sonunda tekrar süzülen içki şeker, karamel, alkol ve su ile karıştırılır.
Djurat Cumhuriyeti
Viski; arpa, buğday, çavdar veya mısırdan damıtılarak yapılan ve meşe fıçılarda dinlendirilerek olgunlaştırılan bir tür alkollü içkidir. Viski, sek olarak, sulu, buzlu ya da başka içecekler (sıcak kahve dahil) karıştırılarak içilir.
Tolt Dakvøpli, kısrak sütünün fermante edilmesiyle elde edilen geleneksel bir Qardakh içeceğidir. Süt şekerince zengin olan kısrak sütünden îmâl edilen Tolt Dakvøpli, beyazımsı bir sıvıdır.
Tihami Cumhuriyeti
Pirinç şarabı, şekerlere dönüştürülen pirinç nişastasının fermantasyonu ile elde edilmektedir. İşlem, bira ve viski üretiminde kullanılan ezme işlemine biraz benzemekle birlikte nişastayı şekerlere dönüştüren enzimlerin kaynaklarında farklılık göstermektedir. Pirinç şaraplarında mikroplar enzimlerin kaynağıdır. Batsez Slo içkisi, Tihamili kabileler tarafından yüzyıllar boyunca tüketilmektedir ve tam olarak ne zaman ortaya çıktığı bilinmemektedir.
► Show Spoiler
Gengzjots birası, Gedhilfe Krallığı'nın en çok tüketilen içkisidir. P.Ö. 152 yılında Gengzjots'ta ilk bira fabrikası açılmıştır ve günümüzde tam olarak 82 fabrika bulunmaktadır.
Çikolata likörü, çikolata gibi tatlandırılmış bir likördür. P.S. 20'li yıllarda popüler olmaya başlayan içki Gedhilfe Krallığı'ndan tüm kıtaya yayılmıştır.
► Show Spoiler
Nakoi Gonta, Himota'da üretilen malt birasına verilen addır. Malt bira, standart biralar gibi üretilen ancak fermentasyon süresi kısa tutulan tatlı, düşük oranda alkol içeren bir bira türüdür.
Hera Henten, yoğurdun içine su katılarak elde edilen bir tür içecektir. Himota mutfağına ait olan en yaygın içeceklerdendir. Hera Henten yapımında, doğal nitelikli, yağlı koyun yoğurdu yeğlenir. Bir ölçü yoğurda en çok bir buçuk ölçü su karıştırılır. Daha lezzetli olması için, su yerine süt de katılabilir. Az ölçüde tuz da eklenebilir.
► Show Spoiler
Totedasha, Dusha Krallığı'nın en yaygın alkollü kokteylidir. Beyaz şaraba şeker, alkol, su, karamel, baharat ve kokulu bitkilerin eklenmesiyle hazırlanır.
Şarap, meyvenin (genellikle üzüm) fermente edilmesiyle üretilen alkollü bir içecektir. Taze üzüm suyunun mayalanması (fermantasyon) yolu ile elde edilen, % 9 ila 15 arası alkol ihtiva eden içecektir. Başka meyveden üretilen şaraplar o meyvenin adı ile anılmaktadır.
Beyaz şarap, rengi saman sarısı, sarı-yeşil veya sarı-altın olan bir şarap türüdür. Renksiz üzüm posasının alkol fermantasyonu ile üretilmektedir.
Fødara, Dusha Krallığı'nda üretilmiş olan bir likördür. 56 çeşit bitki ve baharattan elde edilen bir karışım olan içki, hazmı kolaylaştırıcı etkisi ve mide rahatsızlıklarını gidermesi ile ün yapmıştır. Bir kokteyl içkisi olarak da kullanılmaktadır. %35 alkol oranına ve koyu kahverengi bir renge sahiptir.
Bitkiler ve baharatlar 2-3 gün boyunca suda ıslatılır. Daha sonra bu karışım süzülür ve 1 yıla yakın bir süre meşe fıçılarda bekletilir. Sürenin sonunda tekrar süzülen içki şeker, karamel, alkol ve su ile karıştırılır.
► Show Spoiler
Viski; arpa, buğday, çavdar veya mısırdan damıtılarak yapılan ve meşe fıçılarda dinlendirilerek olgunlaştırılan bir tür alkollü içkidir. Viski, sek olarak, sulu, buzlu ya da başka içecekler (sıcak kahve dahil) karıştırılarak içilir.
Tolt Dakvøpli, kısrak sütünün fermante edilmesiyle elde edilen geleneksel bir Qardakh içeceğidir. Süt şekerince zengin olan kısrak sütünden îmâl edilen Tolt Dakvøpli, beyazımsı bir sıvıdır.
► Show Spoiler
Pirinç şarabı, şekerlere dönüştürülen pirinç nişastasının fermantasyonu ile elde edilmektedir. İşlem, bira ve viski üretiminde kullanılan ezme işlemine biraz benzemekle birlikte nişastayı şekerlere dönüştüren enzimlerin kaynaklarında farklılık göstermektedir. Pirinç şaraplarında mikroplar enzimlerin kaynağıdır. Batsez Slo içkisi, Tihamili kabileler tarafından yüzyıllar boyunca tüketilmektedir ve tam olarak ne zaman ortaya çıktığı bilinmemektedir.