[Vaka] İç Karmaşa

#1
Tihami olayları üstünden birkaç hafta geçtikten sonra her biriniz normal düzeninize dönüyorsunuz ve bu sebeple kısa bir aranın ardından ilk defa göreve çağırılıyorsun. Hazırlanıp evinden çıkıyor ve sessiz sedasız bir Æfgrenst sabahının keyfini yolda atıştırarak çıkarıyorsun. Yürüdüğün yolun hemen yakınında bulunan bir gölün üstünde uçan güvercinlere yediğin hamur işinden parça parça koparıp atıyor ve haşinle parçaları yakalayışlarını gözlemliyorsun. Gölün ortasına kurulmuş olan görkemli ve bir o kadar sağlam taştan köprüyü bir süre süzdükten sonra hızlıca ofisine doğru yürümeye yelteniyor ve çok geçmeden karakola varıyorsun. Karakolu görmeyeli birkaç hafta geçmiş olsa da o yoğun havası hızlıca seni içine çekiyor. Seni olduğun yerde durdurup kolundan yakalayan ilk eleman "Meinsu Selsei, değil mi? Gengzjots'a gidiyorsun, araban beş dakikaya kalkacak." diyor ve seni dışarı çıkarıyor. Kırmızı ve oldukça eski model görünen bir arabadan yaşlı bir adam çıkıyor ve "Meinsu hanım, buraya efendim!" diye bağırıyor. Kapıdan çok da uzak olmayan arabaya ilerliyorsun ve adam ile kısaca tanışıyorsun. "Bugün sürücünüz ben olacağım efendim. Adım Fæz, tanıştığıma çok memnun oldum." Adamın ismini duyduğun anda ister istemez gülüyorsun ve utandığın için gülmeni saklamaya çalışıyorsun. "Evet, ailem kız çocuğu bekliyormuş ama ismi çok beğenmişler..." Bir erkeğin bir kadın ismine sahip olması daha önce hiç görmediğin bir şey olduğu için komik gelse de bir o kadar da ilgi çekici geliyor.

Uzun ama muhabbetle dolu bir yolculuğun ardından Gengzjots'un liman bölgesine varıyor ve ünlü Gengzjots Limanı'nı kısa süreliğine gezme şansı elde ediyorsun. Saati kontrol ediyor ve gitmen gereken karakola yarım saat içinde varman gerektiğini fark ediyorsun. Karakol bulunduğun yere oldukça yakın olduğu için bir süre gezmeye karar veriyorsun. Limanda oynayan çocukları seyrederken bir sohbete kulak misafiri oluyorsun. Senden birkaç yaş daha büyük gözüken bir adam bir kız ile flört etmeye çalışıyor gibi görünüyor. "İşte biz de polisiz, anlatabiliyor muyum? Ama öyle düz memur falan da değiliz yani, başpolis memuruyuz vesselam. Senin gibi fıstıklar bizim korumamız altında yani, anladın?" Kızın yanağından bir makas alıyor ve kızın iğrendiğini 5 metre öteden görebiliyorsun.
Off Topic
Esenlikler dilerim, bu konuda GM olarak ben, yani Barisu ile ilerleyeceksiniz. Pasiflik süresi 168 saattir. (7 gün)

Re: [Vaka] İç Karmaşa

#2
Aynanın karşısına geçmişti sonunda, kendi görüntüsüne bakıyordu. Üzerinde üniforması, beyaza dönük renkteki saçları ve parlayan gözleri ile görüntüsüne umutla bakmaya çalışmıştı. Ancak bunların yanında kendinde gördüğü en büyük şey yüzünden okunabilen pişmanlıklarıydı.
Evden çıkmışken elinde tuttuğu ufak poaçamsı yiyeceği yavaş yavaş yiyordu, yürürken yemeyi daha uygun görmüştü. Zaman kaybetmek istemezdi tabii, ancak isteklerini bi kenara atacaktı.
Gördüğü kuşlara parça parça atarken bu hırçınlıklarını cidden aç oldukları için mi yoksa doymaz hayvanlar oldukları için mi olduğuna bağlayamamıştı bi' türlü.
"Bu kadar vakit öldürmek yeter sanırım."

Kendi kendine konuşmuş ve karakola yol almıştı yine. Yaklaşık birkaç dakikalık bir yürümenin ardından gözüken karakola bakarken hisleri karmaşıktı. İçeri girerken biraz daha yerine oturmuştu duyguları, kaotik hissini koruyordu eskisi gibi. Koluna yapışan adam ile kendine gelmişti.
"Ha?"
Bir anda kafasına şimşekler çakmıştı. Hızlıca arabaya ilerlerken kapısını açmış ve binerken şoför ile tanışmıştı. İsminin aslen bir kadın ismi olmasına kafası takılmıştı azıcık, acaba ne anlama geliyordu?
Kendi gülmesini dindirirken geri kalan yolda şoför ile oldukça mesafeli ama can sıkmayacak şekilde muhabbetini sürdürmüştü. Bir vakaya kafa göz girmeden önce ciddi havasını korumaya çalışıyordu. Ne kadar erken başlarsa o kadar iyiydi.
Limana vardığında şoföre teşekkür edip yola yürüyerek devam edecekti. Daha zamanının olduğunu görünce biraz dolaşmaktan zarar gelmeyeceğini düşünmüştü. Birbirleri ile oynayan çocukları görünce biraz korkutucu anıları aklında canlansa bile başka bir konuşmayı duyduğunda kafasını hafifçe oraya çevirmişti. Böyle rezalet bir flört şekli ile daha önce karşılaşmıştı, kızın biraz zor durumda kalabileceğini düşündüğünde aklına gelen ilk şey kendisine çok mantıklı gelmişti.
Kızın yanına doğru el sallayarak yaklaşacaktı.
"Ahaha sonunda seni bulabildim, umarım çok bekletmemişimdir. Acilen gitmemiz gerek yoksa geç kalacağız gibi görünüyor."
Kıza adama göstermeden bir-iki kaş göz yapmayı deneyecekti, anlamasını ummaktan başka çaresi yoktu.
Image
"Artık kendimi geride tutmayacağım."
► Show Spoiler

Re: [Vaka] İç Karmaşa

#3
Kız, ne yapmaya çalıştığını hemen anlıyor ve elinden tutup "Tatlım hoş geldin, hadi gidelim." diyor ve seninle birlikte uzaklaşmaya başlıyor. Bu sırada adam kızın kolundan tutuyor ve "Aaa, nereye gidiyorsunuz? Beni de alın." diyor. Kız, kolunun kapıldığını fark ettiği anda çantasına uzanıyor ve biber gazı çıkarıp adamın gözlerine doğru sıkıyor. Bir anda bağırmaya başlayan adam dizlerinin üstüne çöküyor ve ellerini gözlerine bastırıp "BUGÜN VAKAM VAR ULAN KODUĞUMUN KARISI! BAŞPOLİSİM LAN BEN!" diyerek yere yığılıyor. Yerde bağırmaya devam ederken bu adamın senin vaka partnerin olma ihtimalini gözden geçiriyor ve bir süre yanında duruyorsun. Adam bir süre sonra bağırmayı kesiyor ve sokaktan geçen insanlardan biri, yaşlı bir amca duruyor ve adamın yanına eğilip "Oğlum kalk, iyi misin?" diyor. Adama elini uzatıyor ve ayağa kaldırdıktan sonra sırtına birkaç kere vurup tozları temizliyor. "Aman kendine dikkat et, ne oldu?" diye sorduktan sonra adam "Amca kıza asılıyordum biber gazını çıkarttı ya, sikeyim böyle işi." diyor. "Ağzını topla len, şerefsiz! Ne diye sarktın kıza?" diyen amca ağzıyla 'cık' sesi yaparak yanınızdan uzaklaşıyor. Adam "Ne bileyim ya..." dedikten sonra en yakınındaki banka oturuyor ve sana dönüyor. "Sen niye karışıyorsun ya? Boşu boşuna olay çıktı işte."

Re: [Vaka] İç Karmaşa

#4
Olanların şaşkınlığının yanı sıra bu kadar kararlı bir ruh hastasını ilk defa görüyordu. Başka birinin araya girmesi ve olayların karmaşıklaşmasını önlemeye çalışmasının ardından içinden kendi kendine konuşacaktı.
"Tabii, zaten şanslı olsam sabah gözümü açmamış olurdum."
Tabii, Mei altta kalmayacaktı. Adamın kalkmasına yardım ettikten sonra kaşlarını çatıp dediğine karşılık verecekti.
"Sivilleri rahatsız etmenin bugün bulunan vakamıza dahil olduğunu düşünmüyorum efendim. Ben Meinsu Selsei, büyük ihtimalle sizin yanınızda bulunacak olan polis memuruyum."

"Ah güne ne kadar güzel başladık değil mi?"
"Kes sesini."

Adamın biber gazının etkisini atlatması için aklına sadece süt ile bağdaşan şeylerin işe yarayacağı geliyordu. İşe yaramayacaktı belki ama elindeki su şişesini uzatacaktı.
"Geçici çözüm, karakola gidene kadar sizi tutacaktır."
Umuyordu ki günü kendine zehir etmezdi bu asalak başpolis memuru...
Image
"Artık kendimi geride tutmayacağım."
► Show Spoiler

Re: [Vaka] İç Karmaşa

#5
Uzattığın su şişesini hızlıca kapan Başpolis Memuru, alaycı bir ses tonuyla "Çok teşekkür ederim." diyor ve gözlerini temizleyip ayağa kalkıyor. "Şimdi, sana diyecek bir çift lafım var Selsei. Bu vaka, daha önce çıktığın hiçbir vakaya benzemeyecek, anlatabiliyorumdur herhalde." Kendine olan güveni fazla olsa da neyi kast ettiğini anlamıyorsun. "Bunun sebebi elbette vakanın kendisi değildir. İçeriği hiç değildir. İçinde bulunan insanlar hele asla değildir. Bu vakanın benzersizliği benim varlığımdan ötürüdür. Ben sadece üst rütbeli bir hemşehrin değil, aynı zamanda bu ülkenin gördüğü en başarılı Başpolis Memuru olurum. Adımı sormayacak mısın? Sormayacaksan ben söyleyeyim." Sana kendisinin adını sorman için bir zaman vermiyor. "Benim adım Bælt Ferinodz. Bælt ne demek biliyor musun? Savaş demek. Ben bir savaşçıyım. Ferinodz ne demek biliyor musun?" Ne yazık ki biliyorsun ancak susacak gibi durmuyor. "Ferin oğlu demek. Ferin kim biliyor musun?" Hayattan bezmiş durumdasın. "Aynen öyle."

Bælt önderliğinde yürümeye başlıyorsunuz. "Merkeze rapor vermemize gerek yok, direkt ilgili akrabanın evine gideceğiz. Komiser ile hastanede buluşacağız, uygun olduğunu umuyorum canım." Sana canım demesi oldukça rahatsız edici olsa da üst rütbeli birini tolere etmek zorunda olduğunu bilmek keyfini iyice kaçırıyor. "Bana bugüne kadar memurluk hayatında neler yaşadığını baştan sona anlat. Etkilenmek istiyorum. Zevk almak istiyorum. Ben bir zevk abidesiyim." Geçmiş olsun.

Bælt Ferinodz
► Show Spoiler

Re: [Vaka] İç Karmaşa

#7
İşlerimden dolayı yazamayacağım bu hafta.
Image
"Artık kendimi geride tutmayacağım."
► Show Spoiler

Re: [Vaka] İç Karmaşa

#10
Sonraki tura yazmayan H*mota vatandaşı olsun
Image
"Artık kendimi geride tutmayacağım."
► Show Spoiler
Locked

Return to “Gengzjots”

cron