[Bağlar] Livei Nyawodz

#1
Image


Bribli Nyawodz
Kendisi benim babişkom olur. Eskiden teşkilatın kıdemli polis memurlarından birisiyken ben dünyaya geldikten sonra daha sakin bir hayat sürmek için emekliliğe ayrıldı. Biriktirdikleri ile köyümüzdeki çiftliği kurdu ve orada huzur içinde büyümemi sağladı. Söylenenlere göre kendisi oldukça katı, disiplinli, soğukkanlı ve acımasız bir polismiş. Baba olduktan sonra çok değiştiğini söylüyorlar. Ben onu her zaman yumuşak, güler yüzlü, yufka yürekli ve merhametli birisi olarak tanıdım. Bana çok düşkündür ve çocukluğum boyunca beni şımartmıştır.

Image


Eijolf Nyawodz
Bu güzel kadın da benim annişkom. Teşkilatın adından söz ettiren, güzelliğiyle ortalığı kasıp kavuran prensesi. Babamla birbirlerine ilk görüşte aşık oldukları ve kısa sürede evlenmeye karar verdikleri söyleniyor. Ben dünyaya geldikten sonra eğitimim konusunda en çok özeni annem göstermiştir. Adaletli olmayı, dürüst olmayı, çalışkan olmayı, işini hakkıyla yapan bir vatansever olmayı bana o aşılamıştır. Polis memuru olma konusunda idolümdür kendisi.

Image


Ælt Fyilwu
Diğer bir deyişle "Madam". Gedhilfe'nin merkezinde bulunan küçük bir kafenin işletmecisi olan yaşlı ve tonton bir hanımdır. Varlıklı bir aileden geldiği için soylular gibi kibar konuşmaktadır ve görgü kurallarına çok dikkat etmektedir. Ben de onun etrafındayken bir soylu gibi davranmaya özen gösteriyorum. Üniversiteye başladığım dönemden beri sürekli onun yaptığı enfes çay ve kahveleri içiyorum. Beni kendi kızı gibi seviyor. Kafeyi eskiden kocası ile birlikte işletiyordu ancak ne yazık ki kocası 2 sene evvel vefat etti.

Image


Dora Øfinuafeme
Heithost Köyü'nde yaşayan Dushalı Gedhilfe vatandaşı ailelerinden olan komşumuzun kızları ve benim en yakın arkadaşım. Yaşlarımız yakın olduğu için neredeyse birlikte büyüdük. Köyümüzde Dushalı çok fazla aile olduğu için onların kültürleri ile hep iç içeydim. Bana Dusha'dan ve Dusha kültüründen çok fazla bahsetmiştir kendisi. Onun kadar iyi niyetli ama oldukça saf birisini pek fazla göremezsiniz. O kadar saftır ki bu yüzden başını sık sık belaya sokmaktadır. Oldukça eğlenceli ve komik bir kızdır. En büyük hayalimiz bir gün Dusha'yı ziyaret edebilmek.
Last edited by Livei Nyawodz on Fri Sep 04, 2020 10:31 pm, edited 1 time in total.
Image
► Show Spoiler

Re: [Bağlar] Livei Nyawodz

#2
Image


Sarıkız
Sarıkız benim en iyi dostum ve çiftlikteki favorim. Kendisini bebekliğinden beri ben büyüttüm. Annesinin karnından ters geldiği için doğum esnasında annesini ne yazık ki kaybettik. Yakın civarda yardıma koşabilecek bir veteriner hekimimiz de yoktu. Sarıkız'ın yanında uyudum, her 2-3 saatte bir biberonla besledim. Şimdi sağlıklı ve gürbüz bir yetişkin oldu. Sütünden peynir ve yoğurt gibi yiyecekler üretiyoruz.

Image


Huysuz
Huysuz çiftlikte benimle en çok uğraşan horozdur. Aslında çok büyük bir kümesimiz yok. Arada sırada kapılarını açıyorum, gezmelerine izin veriyorum. O sırada tavukları kucaklayıp sevesim geliyor ama bu yaptığımı Huysuz görürse anında tüylerini kabartıp üzerime doğru koşturuyor. Kaç kere dayak yedim kendisinden. Huyun kurusun Huysuz.

Image


Prenses
Prenses çiftliğimizin bembeyaz olan tek atıdır. Hatta benim gibi albino olduğunu düşünüyoruz. Bu yüzden kendimi hep onunla özdeşleştirmişimdir. Öyle asil, kendinden emin, vakur bir duruşu vardır ki güzelliğiyle aklınızı yerinden oynatır. Havuç yemeyi çok sever. Rüzgar gibi hızlı koşar. Yakın zamanda doğum yaptı ve aynı kendisi gibi bembeyaz bir tay dünyaya getirdi. Şu sıralar ona bir isim düşünüyoruz.

Image


Sis
Sis, 12 yıldır çiftlikteki evimizin kedisidir. Yediği önünde yemediği arkasında olduğu için şişmanlamıştır ve yaşlılıkla birlikte kılını kıpırdatamaz hale gelmiştir. Onu çiftliğe babam fareleri avlasın diye getirmişti ancak tahmin edebileceğiniz gibi kendisi bunu çok zahmetli bulduğu için bütün vaktini evde göbeğini açarak uyumakla geçirmeyi tercih etti. Biz onu bu haliyle seviyoruz. En azından dürüst.

Image


Minik
İsminin aksine epey iri ve güçlü olan dostumuz çiftliğimizi koruyarak, koyunları güderek, inekleri hizaya getirerek işlerimizi kolaylaştıran bir çalışanımız aynı zamanda. Bebekken yolda bulup sahiplenmiştik. Bu kadar büyüyeceğini tahmin etmiyorduk. Arada Sis ile çekişseler de burada düzeni ve huzuru koruyan önemli bir elemandır kendisi. Onsuz halimiz ne olurdu kim bilir.
Image
► Show Spoiler

Re: [Bağlar] Livei Nyawodz

#3
Image


Gizemli Kadın
Sıklıkla rüyalarıma giren, daha önce hiç görmediğim ve tanımadığım sarışın bir kadın. Yüzünü hiçbir zaman net olarak göremem. Rüyalarıma genellikle kurtarıcı gibi dahil olup sonradan kabusuma dönüşür. Bir sebepten dolayı benden nefret ediyor ama neden bilmiyorum.

Image


Hwulwo
Çocukluğumdaki hayali arkadaşım. Hemen her çocuğun hayali arkadaşı olduğu söylenir ve siz büyüdükçe hayatınızdan silinirler. Hwulwo için durum farklı. Onu hala ara ara etrafımda görüyorum. Sıklıkla da rüyalarıma giriyor. Son dönemde epey azalsa bile bu durum beni biraz korkutuyor. Ona Hwulwo ismini ben verdim. Kendisi alacakaranlık gibi gizemli bir kız. Muhtemelen 10 yaşlarında. Duygusal açıdan dengesiz. Bazen şeker gibi çok sevimli görünüyor, bazen fırtına gibi öfkeli, bazense ölüm gibi sessiz ve korkunç.

Image


Livei
Ah, evet bu benim. Rüya figürlerimden konuşurken bunu atlamak olmaz. Bu karaktere Livei ismini verdim. Kendisi benim çocukluk halimin biraz değiştirilmiş edilmiş hali. Bazen rüyalarımda kendimi bu bedende görüyorum. Bazen üçüncü kişi açısından bakarak bu kızın yaşadıklarını inceliyorum. Bazen kendi bedenimde oluyorum ama onu etrafımda görüyorum. Hem nostaljik hissettiriyor hem de bana oldukça uzakmış gibi hissediyorum.
Image
► Show Spoiler

Re: [Bağlar] Livei Nyawodz

#4
Image


Bok Jemipech
Bir anda hayatıma giren ve bütün boşlukları sıcaklığı ile dolduran o kişi... Bok ile Djurat'taki Molchud Serthad konserinde tanıştım. Güvenlik görevlisiydi. İlk tanışmamız tam bir rezillikti çünkü resmen çocuğun üzerine kustum. Sonrasında kaynaştık ve kendimi ona çok yakın hissettim. Bilmiyorum... Hayatımda ilk kez birisine ilk görüşte bu kadar tutuldum. Çok yabancısı olduğum bir histi. Aramızda kesinlikle kuvvetli bir çekim vardı. O da aynı hissetmiş olacak ki evine gittiğimde bir anda beni öptü. Bu benim karşı cinsten birisi ile ilk öpüşmemdi. Dudakları o kadar tatlı ve sıcacıktı ki asla karşı koyamadım. Kapılıp gittim. Yatak odasına gitmiştik, gömleğini çıkardığını ve bedenini okşadığımı hatırlıyorum. İçim tarif edilemez hislerle dolup taşıyordu. Sonra... Sonra yapamadım. Korktum. Korkak davrandım. Çok erken olduğuna kanaat getirdim. Onu üzdüm. Kalbini kırdım. Bunu yaptığım için kendimden nefret ediyorum. Hayatımın en büyük pişmanlığıydı. Aylarca vicdan azabında boğuştum. Şimdi onu hiç beklediğim bir anda yeniden kollarımda buldum. Frum ve Ser bizi yeniden bir araya getirdi. Satıcı dayının düğünüydü ve her ülkeden vatandaşlar davetliydi. Geleceğine dair umudum yoktu ancak yanıma geldi ve benimle konuştu. Aynı pişmanlığı yeniden yaşamamak için kulağına aşkımı fısıldadım. Öpüştük. Her şeyini o kadar özlemiştim ki. Sıcaklığını, kokusunu, sesini... Varlığını özlemiştim. Şunu anladım ki onsuz ben kendimi tam hissedemiyorum. Aramızda koca bir ülke kadar uzaklık olsa da sonsuza dek onunla kalmak istiyorum. Bunu gerçekleştirmenin bir yolunu bulacağım. Ne olursa olsun.


Image


Meinsu Selsei
En yakın arkadaşım. İlk vakamızda tanıştık Meinsu ile. Alnımın ortasına bir kurşun yemek üzereyken önüme geçip elmas elementiyle korudu beni. Ona hayatımı borçluydum. Daha sonra ikinci vakamızda yeniden bir araya geldik. Pek çok zorluk atlattık onunla. Plaja gittik, piknik yaptık. Çok cana yakın, neşe dolu, hayat dolu, peri kızı gibi güzel bir kız. Ona hayranım ve bunu her seferinde dile getirmekten çekinmeyeceğim. Artık ayrı düştük birbirimizden ancak yeniden bir araya geleceğimiz günü sabırsızlıkla bekliyorum.


Image


Shisha Shøge
Konumuz bitince eklenecektir.
Image
► Show Spoiler

Re: [Bağlar] Livei Nyawodz

#5
Image


Deith Ozæf
Ülkemizin kralı. İlk vakadan hayran olmuştum ona. İşine hakim, özverili ve cana yakın bir kraldı. Bizimle ilgilenmiş hatta iki soylunun kavgasında arada kaldığımızda bize kızmamış ve çocuklarıymışız gibi iyi davranmıştı. Vaka sonrasında da nerede hata yaptığımızı sormuştu. Onunla ikinci kere karşılaştığımda ise birkaç kraliyet polisinin kollarında karşısına çıkarılmıştım. Bu sahneyi hatırladıkça uykularım kaçıyor. Hapse atılacağımdan emindim. Beni Deinzei teşkilatına karşı uyardı. Onların terörist olduklarını ve uzak durmam gerektiğini söyledi. Onların yok sayılması gerektiğini düşünüyor. Ben buna katılmıyorum. Deinzei halkı yıllardır hor görülen, varlıkları kabul edilmeyen, hapse girmekten gözünü açamayan, ezilmiş bir halk. Onların yanında olmam gerektiğini düşünüyorum. Ülkenin kurucu kralının Dusha'ya satılması ve başına gelenler hiç hoşuma gitmiyor. Bu zulme sessiz kaldığı için onu kınıyorum.

Image


Yots Jolthad
Komiser Yots. İyi niyetli olduğunu düşünüyorum ancak bana bir şeyleri sakladığı izlenimini veriyor. İlk vakada bizi desteklemesi ve yanımızda olması muhteşemdi ancak ikinci vakada ortadan yok oldu. Kurtlarla olan savaşımda patlama yeteneğimi sesi duyarlar da gelirler diye iki kere kullandım. Asla gelmedi. Ne yapıyordu? Neden yanımızda değildi? Acemileri öylece bırakıp gitmesi iyi bir fikir miydi?

Image


Frip
Kral Deith'in yeğeni Frip. Bunu birinci vakada kralın söylemesi ile öğrendik. Kendisi yüksek rütbeli bir polis memuru. Pek konuşmayan ifadesiz bir kız. Yeğeni olduğu ortaya çıkınca da krala epey sinirlenmişti. Ne sorunu var anlamadım.


Image


Sarışın Adam
Djuratlı isimsiz sarışın. İkinci vakada karşılaştık. Ağzı gerçekten bozuk. Merhaba deseniz laf sokuyor size. Ülkelerin sırlarını araştıran bir organizasyondan olduğunu söyledi ve Meinsu ile beni de bu organizasyona davet etti. Kabul ettik ancak henüz söylenen adrese gitmedik. Başımıza ne gelecek merak ediyorum.


Image


Dyoch Vodhis
Vodhis ailesinin kalan üyelerinden birisi. Kendisi ile kütüphanede tanıştım. Sonrasında beni Dhæcho ile tanıştırdı. Tuhaf bir adam. Havalı davranmaya çalışıyor ancak oldukça ezik görünüşlü. Yine de benden daha fazla şey bildiğini düşünüyorum. Kral Deith'in emri ile birlikte ömür boyu hapse mahkum edildi. Şu anda Deinzei Özgürlük Hareketi olarak onu kurtarmak önceliğimiz.


Image


Dhæcho Vodhis
Dyoch ile tanıştıktan sonra onunla tanıştım. Kendisi bir yazar. Deinzei halkı hakkında hükümetin yasakladığı birtakım kitapları var. Evinde bunları konuştuğumuz bir esnada polis baskınına uğradık ve krala götürüldük. Kendisi Dyoch ile birlikte ömür boyu hapse mahkum edildi. Şu anda Deinzei Özgürlük Hareketi olarak onu kurtarmak önceliğimiz.


Image


Mavi
Deinzei Özgürlük Hareketi içerisinde yüksek rütbeli bir eleman olduğunu biliyorum ve hakkında başka bildiğim hiçbir şey yok. Yakalanırsak öteriz diye bize ismini söylemiyor. Vodhis ailesinden olup olmadığını merak ediyorum ancak bunu ona soramam. Örgüte girmeden önce beni oldukça acımasız bir yöntemle test etti. Hatırladıkça tüylerimin ürpermesine engel olamıyorum. Yine de oldukça espritüel ve iyi bir insan. Onlarla olduğum için mutluyum. Bana ihtiyaçları olduğunu hissediyorum. Orası artık benim evim.
Image
► Show Spoiler
Post Reply

Return to “Bağlar”

cron